Muğla’da UMKE Ekipleri Tatbikat Gerçeği Aratmadı

Muğla UMKE Ekipleri Gerçek Hayatta Tatbikat Yaptı

Muğla’da UMKE ekipleri tarafından gerçek hayatta yapılan tatbikat, adeta bir kurtarma operasyonunu andırdı. Patlama sonucu mahsur kalan yaralılar, UMKE ekiplerinin özverili çalışmasıyla kurtarılarak hastaneye nakledildi.

Menteşe ilçesine bağlı Yılanlı Yaylası’nda gerçekleşen tatbikata 2 doktor ve 24 sağlık çalışanı katıldı. Zorlu doğa şartlarında eğitim alan ekipler, gece -10 dereceye varan soğukta görevlerini yerine getirdi.

UMKE ekipleri, Yemişendere bölgesinde yaşanan patlama senaryosuyla harekete geçti. Enkaza dönüşen bir binada mahsur kalan ağır yaralılar, UMKE ekipleri tarafından kısa sürede bulunarak ilk müdahaleleri yapıldı ve hastaneye sevk edildi. Ekiplerin başarılı müdahalesi, gerçek hayatta yapılan tatbikatın etkisini arttırdı.

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, tatbikat sonucunda 24 yeni UMKE personelinin kazanıldığını ve toplam UMKE personel sayısının 264’e ulaştığını açıkladı. Eğitim sürecinde afet ve acil durum yönetimi, triyaj, taşıma teknikleri gibi konular teorik ve uygulamalı olarak işlendi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

Ani kalp ölümü her yaşta vurabilir: Nasıl önlem alınmalı?

Özellikle son yıllarda vaka sayısında artış gözlenen, ani kardiyak ölüm, yaygın bilinen adıyla ani kalp ölümü durumunun çoğu zaman hiçbir belirti vermeden gerçekleştiğine işaret eden Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Olcay Özveren, özellikle risk grubundaki kişilerde kalp damar sağlığını ayrıntılı şekilde değerlendirmek için koroner tomografik anjiyografinin önemli bir seçenek olduğunu ifade etti.

Bebeklerini sallayan, zıplatan ebeveynler dikkat: Hayati risk taşıyor!

Bebeklerini sallayan, zıplatan ebeveynler dikkat: Hayati risk taşıyor!

Kefir Alzheimer’a karşı koruyucu olabilir mi? Uzmandan önemli uyarı!

Diyetisyen Beyza Tağraf, kefirin bağırsak iltihaplarını baskılayarak nöroinflamasyonu azaltabileceğini ancak Alzheimer’dan korunmak için tek başına yeterli olmadığını vurguladı.

Bel ağrısı çekenlere ’40 dakika’ uyarısı

Saatlerce masa başında çalışıyor, belinizdeki sızıya “alışıyorum” diyorsanız dikkat! Prof. Dr. Mehmet Aydoğan’a göre 40 dakikadan uzun süre oturmak omurganıza düşündüğünüzden çok daha fazla zarar veriyor olabilir. İşte belinizi korumanın yolları…

Kansızlığa çareyi asırlar önce bulmuşlar! Osmanlı hekimlerinin gizli silahı, demir iksiri

Demir, vücudumuzun sağlıklı bir şekilde çalışması için vazgeçilmez bir mineraldir. Kansızlıktan yorgunluğa, bağışıklık sisteminin zayıflamasından cilt sorunlarına kadar birçok sağlık sorununun temelinde demir eksikliği nedeniyle gelişebiliyor. Antik Yunan’dan Osmanlı hekimlerine, Hipokrat’tan Galen’e kadar pek çok bilge doktor, demir açısından zengin besinleri ‘doğal ilaç’ olarak görmüş. İşte o faydalı besinler.

Bu belirtiyi hafife almayın! 3 haftayı geçtiyse aman dikkat

Doç. Dr. Hatice Bengü Çobanoğlu, gırtlak kanserlerinin ilk belirtisinin yalnızca ses kısıklığı olabileceğini vurguladı. Doç. Dr. Çobanoğlu, 3 haftadan uzun süren ses kısıklıklarında mutlaka hastaneye başvurulması gerektiğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir