Samsun’da Normal Doğumun Önemi Sempozyumu Düzenlendi

Samsun’da Normal Doğumun Önemi Üzerine Sempozyum Gerçekleştirildi

Samsun’da normal doğumun önemini vurgulamak ve toplumda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen “Doğal Olan Normal Doğum Sempozyumu” büyük ilgi gördü.

Sempozyum, Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleştirildi ve alanda uzman hekimler ile akademisyenler normal doğumun anne ve bebek sağlığı üzerindeki olumlu etkileri hakkında detaylı sunumlar gerçekleştirdi. Bu önemli etkinlik, Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan “Normal Doğum Eylem Planı” kapsamında gerçekleştirilerek sezaryen oranlarının azaltılması ve normal doğumun teşvik edilmesi hedeflendi.

Sempozyumda konuşan Samsun Sağlık Müdürü Mustafa Uras, doğumun insan yaşamının temel bir süreci olduğunu vurgulayarak, doğal doğumun sadece sağlık bilinci değil aynı zamanda güçlü ve sağlıklı nesillerin temeli olduğunu belirtti. “Normal doğum, anne ve bebek sağlığına büyük katkı sağlar ve sağlık sisteminin sürdürülebilirliği açısından da son derece önemlidir” diyen Uras, atılan her adımın geleceğe yapılan bir yatırım olduğunu söyledi.

Sezaryenin bir doğum tercihi olmadığını vurgulayan Uras, sezaryenin aslında bir ameliyat olduğunu ve gereksiz yere yapıldığında çeşitli komplikasyonlara neden olabileceğini belirtti. Ayrıca, 21-28 Nisan tarihleri arasında kutlanan Ebeler Haftası’nı da unutmadı.

Sempozyuma, Samsun Vali Yardımcısı Vekili Şeref Aydın, Samsun Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Eyüp Çakır, akademisyenler, doktorlar, hemşireler, ebeler, sağlık çalışanları ve anne adayları da katılım gösterdi. Normal doğumun önemine dikkat çeken etkinliğin öne çıkan konuşmacıları arasında yer aldılar.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Veysel Altun – Sağlık

Related Posts

Ani kalp ölümü her yaşta vurabilir: Nasıl önlem alınmalı?

Özellikle son yıllarda vaka sayısında artış gözlenen, ani kardiyak ölüm, yaygın bilinen adıyla ani kalp ölümü durumunun çoğu zaman hiçbir belirti vermeden gerçekleştiğine işaret eden Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Olcay Özveren, özellikle risk grubundaki kişilerde kalp damar sağlığını ayrıntılı şekilde değerlendirmek için koroner tomografik anjiyografinin önemli bir seçenek olduğunu ifade etti.

Bebeklerini sallayan, zıplatan ebeveynler dikkat: Hayati risk taşıyor!

Bebeklerini sallayan, zıplatan ebeveynler dikkat: Hayati risk taşıyor!

Kefir Alzheimer’a karşı koruyucu olabilir mi? Uzmandan önemli uyarı!

Diyetisyen Beyza Tağraf, kefirin bağırsak iltihaplarını baskılayarak nöroinflamasyonu azaltabileceğini ancak Alzheimer’dan korunmak için tek başına yeterli olmadığını vurguladı.

Bel ağrısı çekenlere ’40 dakika’ uyarısı

Saatlerce masa başında çalışıyor, belinizdeki sızıya “alışıyorum” diyorsanız dikkat! Prof. Dr. Mehmet Aydoğan’a göre 40 dakikadan uzun süre oturmak omurganıza düşündüğünüzden çok daha fazla zarar veriyor olabilir. İşte belinizi korumanın yolları…

Kansızlığa çareyi asırlar önce bulmuşlar! Osmanlı hekimlerinin gizli silahı, demir iksiri

Demir, vücudumuzun sağlıklı bir şekilde çalışması için vazgeçilmez bir mineraldir. Kansızlıktan yorgunluğa, bağışıklık sisteminin zayıflamasından cilt sorunlarına kadar birçok sağlık sorununun temelinde demir eksikliği nedeniyle gelişebiliyor. Antik Yunan’dan Osmanlı hekimlerine, Hipokrat’tan Galen’e kadar pek çok bilge doktor, demir açısından zengin besinleri ‘doğal ilaç’ olarak görmüş. İşte o faydalı besinler.

Bu belirtiyi hafife almayın! 3 haftayı geçtiyse aman dikkat

Doç. Dr. Hatice Bengü Çobanoğlu, gırtlak kanserlerinin ilk belirtisinin yalnızca ses kısıklığı olabileceğini vurguladı. Doç. Dr. Çobanoğlu, 3 haftadan uzun süren ses kısıklıklarında mutlaka hastaneye başvurulması gerektiğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir