Elektronik ihracatın “konsinye” olarak da gerçekleştirilebilmesine imkan sağlandı

Ticaret Bakanlığı, Konsinye İhracat Yönetmeliğinde Değişiklik Yaptı

Ticaret Bakanlığı, konsinye ihracat işlemlerinde yaşanan sorunları çözmek için düzenlemeler yaptı. Bakanlık tarafından hazırlanan “İhracat Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yapılan düzenleme kapsamında, konsinye ihracat usullerinde değişiklikler yapıldı ve yönetmeliğe yeni tanımlar eklendi.

Konsinye ihracat, malın kesin satışının daha sonra yapılması için yurt dışındaki alıcılara, komisyonculara, ihracatçının yurt dışındaki şube veya temsilciliklerine gönderilmesini ifade eder.

Bakanlık kaynaklarına göre, konsinye ihracat işlemlerinde yaşanan sorunların giderilmesi ve mevzuatın güncellenmesi amacıyla yönetmeliğe “elektronik ihracat (e-ihracat)”, “basitleştirilmiş gümrük beyannamesi” ve “kesin satış” tanımları eklenmiştir.

Yönetmeliğe yapılan düzenleme ile, konsinye ihracat kapsamında artık malın sadece yurt dışındaki alıcılara, komisyonculara ve ihracatçının yurt dışındaki şube veya temsilciliklerine değil, aynı zamanda e-ihracat kapsamında yurt dışı pazaryerlerine, e-ticaret sitelerine veya diğer e-ticaret platformlarına da gönderilebileceği düzenlenmiştir.

Bu sayede, e-ihracatın konsinye olarak gerçekleştirilmesine olanak tanınmıştır.

Related Posts

Rekabet Kurulu’ndan süt firmalarına soruşturma

Rekabet Kurulu, çiğ süt alımında faaliyet yürüten 40, süt yemi satışı pazarında yer alan 3, paketlenmiş süt ve süt ürünleri üretimi ile satışını yapan 13 teşebbüs hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı.

CHP’li Genç: Devlet her 1 liralık faiz gelirine karşılık yaklaşık 16 lira faiz ödemesi yapmakta

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Hazine’nin faiz gideri ile ilgili, “Mart ayında faiz gelirleri 9 milyar 879 milyon TL olurken, faiz giderleri tam 160 milyar 710 milyon TL olmuştur. Yani devlet, her 1 liralık faiz gelirine karşılık yaklaşık 16 lira faiz ödemesi yapmaktadır” dedi.

Türk mobilya devi rekor fiyatı satıldı. Onların alacağını kimse tahmin etmiyordu. FETÖ bağlantısı ortaya çıkmıştı

Türkiye mobilya sektörünün öncü markalarından Bellona, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından gerçekleştirilen ihaleyle yeni sahiplerine kavuştu. 6 Nisan’da İstanbul Esentepe’deki TMSF binasında düzenlenen ihalede, Bellona Mobilya Sanayi ve …

Çalışmadan emekli olmanın yolu var

Sık sık gündeme gelen çalışmadan emekli olmak mümkün mü? sorusu bir kez daha gündeme taşındı. ”İsteğe bağlı sigortalılık” sistemi sayesinde belirtilen şartları karşılayanların çalışmadan emekli olması mümkün. İşte aranan şartlar ve izlenmesi gereken yol.

Resmi Gazete’de yayımlandı: ‘AVM’ ibaresi kullanımında büyük değişiklik!

Bugün Resmi Gazete’de yayımlanan yeni yönetmelik, alışveriş merkezleri için önemli düzenlemeler getiriyor. Yeni kurallara göre, AVM’lerde ortak kullanım alanları ve yapı ruhsatı prosedürlerine ilişkin değişiklikler yapıldı.

Son sağlık siyasetinin komplikasyonu: Tıp eğitiminin yaşadığı kriz

Siyasette sorunları çözmek için ortaya koyduğunuz çözümlerin başka sorunlara yol açabileceğini öngörmek ayrı bir siyasi meziyettir. Sorun üretmek toplumun tabiatındandır ve siyaset bu sorunların çözümünün her şeyden önce teşhisi sonra sağlıklı bir tedavisi için vardır. Bazen uyguladığınız çözüm veya tedavi yolunun komplikasyonları oluyor ve bu komplikasyonlara karşı da ilk uyguladığınız tedavi ile birlikte önleyici tedbirler de almak gerekiyor. Siyaset için burada kullandığımız terminolojinin tıp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir