Mersin’de Polen Hasadı Başladı

Mersin’de Baharla Birlikte Polen Hasadı Başladı: Sağlık İçin Altın Değerinde!

Türkiye’nin bal üretiminde önemli bir yere sahip olan Mersin’de, baharın gelmesiyle birlikte sıfır rakımda milyonlarca arının topladığı polen hasat edilmeye başlandı. Polenin kilogram fiyatının bin 300 TL civarında olduğu belirtiliyor. Doğal protein açısından oldukça zengin olan polen, sağlık açısından da büyük faydalar sağlıyor.

Mersin, Türkiye’de arıcılıkta ilk 5’te yer alıyor. Sert geçen kış ve ardından yaşanan zirai don olayı nedeniyle bahar geç başladı ancak çiçek mevsimiyle birlikte arılar polen toplamaya başladı. Arıcılar, milyonlarca arının topladığı polenleri kilogram fiyatı bin 300 TL civarında olan mevsimlerinde hasat etmeye başladı. Toroslar ve Eğriçayır yaylasında devam edecek olan hasat sezonunun bereketli geçmesi bekleniyor. Tahminlere göre, kentte bulunan 4 bin arıcı sezonda yaklaşık 200 ton civarında polen hasat edecek.

Baharla birlikte polen hasadına başlayan arıcı Celal Çay, “Kış mevsimi güzel geçti ve arılara bol miktarda polen sağladı. Bunun hasadını yapıyoruz ve mutlu bir şekilde işimizi sürdürüyoruz” dedi. Kışın sert geçtiğini ancak hemen ardından güzel bir baharın gelmesiyle çiçeklerin açtığını ve arıların polen toplamaya başladığını söyleyen Çay, olumlu bir sezon geçireceklerini belirtti.

2 çocuk annesi Gökçe Çay da eşiyle birlikte polen hasadı yaparak güzel bir verim elde ettiklerini belirtti. Her gün bir kaşık polen tüketmenin doğal protein alımı için oldukça faydalı olduğunu aktaran Çay, çocuklarına da polen tükettirdiğini söyledi.

Arıcı Hayrettin Gürbüz, polenin arıcıların geçim kaynaklarından biri olduğuna vurgu yaparak, arıların bahara olumlu tepki verdiğini ve gelecek sezon için umutlu olduklarını dile getirdi.

Mersin Üniversitesi Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahir Turhan, polenin sağlık açısından oldukça faydalı olduğunu belirterek, polenin insan vücudu için önemli bir protein ve amino asit kaynağı olduğunu söyledi. B vitaminleri açısından zengin olan polenin birçok faydası olduğunu aktaran Prof. Dr. Turhan, günlük olarak bir tatlı kaşığı polen tüketilmesini önerdi.

Mersin’de polen hasadı işçileri de harikulade bir sezona giriş yapıyor. Yeni polen hasat sezonunda hem doğal ürünler tüketecek olanlar hem de arıcılık alanında çalışacaklar için sevindirici bir dönem başlıyor. Artık sağlığınıza önem vermek istiyorsanız, polen tüketmeyi denemelisiniz. – MERSİN

Related Posts

Ticaret Bakanlığı’ndan kayısı iddialarına inceleme! Rekor para cezası uygulandı

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, kayısı satış ücretlerine ilişkin ilgili denetim ekiplerince inceleme başlatıldığını, konuya ilişkin paylaşımı yapan CHP Tuzluca Aday Adayı Bilgihan Ova’ya …

Ticaret Bakan Yardımcısı Gürcan: ‘Iğdır’da kayısı 1 TL, İstanbul’da 120 TL’ye satılıyor’ paylaşımları üzerine inceleme başlattı

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, “Iğdır’da kayısı 1 TL, istanbul’da 120 TL’ye satılıyor” şeklindeki paylaşımlar üzerine Ticaret Bakanlığı denetim ekiplerince Iğdır’da incelemelerin başlatıldığını bildirdi.

Yeni anlaşma umudu borsaları uçurdu

New York borsasında haftanın ilk işlem günü pozitif bir başlangıçla açıldı. Ticaret ilişkilerinde yumuşama sinyalleri ve yeni anlaşma beklentileri, yatırımcı güvenini artırdı. Açılışta Dow Jones endeksi yüzde 0,46 yükselerek 44.020,66 puana, S&P 500 …

Çin’de imalat sanayii üst üste üçüncü ayda da daraldı

Deflasyon endişeleri ile beraber tüketici talebi de zayıf seyrediyor

VİOP’ta endeks kontratı haftaya yükselişle başladı

VİOP’ta endeks kontratı haftaya yükselişle başladı

VİOP’ta endeks kontratı haftaya yükselişle başladı

VİOP’ta endeks kontratı haftaya yükselişle başladı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir