Ne dolar ne altın: İşte rekor kıran yatırım aracı

Türkiye’de Altın Sertifikalara Olan İlgi Rekor Seviyede

Bloomberg’in raporuna göre, Borsa İstanbul’da işlem gören altın sertifikalarına yatırımcı ilgisi, fiyatları rekor seviyelere taşıdı.

Sertifikalar, 0,01 gramlık fiziki altını temsil etmelerine rağmen yüzde 21 oranında bir primle işlem görüyor. Bu fark, özellikle mart ayından bu yana artan küresel ticaret gerilimleri ve altın fiyatlarındaki yükselişle birlikte yatırımcıların sertifikalara olan ilgisinin artmasından kaynaklanıyor.

İstenildiğinde Fiziki Altına Dönüştürülebiliyor

Altın sertifikaları, mobil uygulamalar üzerinden kolayca alınıp satılabilmesi, düşük alım-satım farkları ve vergi avantajları sayesinde yatırımcılar arasında popüler hale gelmiştir. Ayrıca, istenildiğinde fiziki altına dönüştürülebilme özelliği, güvenli liman arayışında olan bireyleri cezbetmektedir.

Metals Focus Ltd. danışmanı Çağdaş Küçükemiroğlu, mevcut fiyat farkının sürdürülebilir olmadığını vurgulayarak, “Bu talep, daha çok borsada spekülatif işlemler yapan yatırımcıları yansıtmakta olup, gerçek fiziki talebi yansıtmamaktadır” şeklinde konuştu.

Türkiye, Altın Tüketiminde Önde Gelen Ülkeler Arasında

Türkiye, altın tüketimi açısından dünya genelinde öncü konumdadır. Yerli üretimin yetersiz kaldığı durumlarda ithalat devreye girmekte ve Merkez Bankası’nın bu altınlar üzerinde öncelikli alım hakkı bulunmaktadır.

Altın sertifikaları, 2022 yılında bireylerin yastık altı birikimlerini finansal sisteme dahil etmek amacıyla devlet tarafından piyasaya sürülmüştür. Özellikle Kapalı Çarşı gibi geleneksel pazarlara alternatif oluşturarak dijital yatırımcılara hitap etmektedir.

Related Posts

Ankara’nın ünlü ‘muhafazakar’ oteli icradan satışa çıktı

Ankara’nın termal turizm merkezi Haymana’da faaliyet gösteren Ravza Termal Otel, yeniden icradan satışa çıkarıldı. Muhafazakâr konseptiyle tanınan otelin satış bedeli 200 milyon TL olarak belirlendi. İLK SATIŞ 26 AĞUSTOS’TA Haymana İcra Dairesi …

Dağdan getirdi, tabağını 50 TL’den satmaya başladı!

Adana’da bunaltıcı şekilde sıcak hava etkisini sürdürürken serinlemek için farklı yöntemlerde deneniyor. Kozan ilçesinde sıcaklığı değerlendiren esnaflardan Yunus Çelik Mersin’den Toros Dağları’nın zirvesinden kar getirdi. Getirdiği kara çeşitli …

İşten ayrılmak isteyenlere kötü haber: Kıdem tazminatı tavanı düşük kaldı, işçinin kaybı 5 bin lirayı aştı

Kıdem tazminatı tavanının enflasyon oranında artırılmaması işten ayrılmak isteyenleri zor durumda bıraktı.

Son dakika… Emekli ve memur zammı belli oldu

TÜİK, milyonlarca emekli ve memurun zam oranını belirleyecek haziran ayı enflasyonunu açıkladı. Böylelikle SSK ve Bağ-Kur emeklisinin temmuz ayında alacağı zam yüzde 16,67 oldu. Memurlara gelecek olan zam oranı ise yüzde 15,58 oldu.

Çarsıya pazara ateş düştü! Vatandaş tezgahlara yanaşamaz oldu

Aksaray’da kapalı semt pazarında meyve ve sebze fiyatları esnafın ve alışverişe gelenlerin ortak şikâyet konusu oldu. Pazarcılar fiyatların daha da artacağını söylerken, vatandaşlar 500-600 lirayla bile temel ihtiyaçlarını zor karşıladıklarını dile …

Enflasyonun altında zam alması beklenen memur, bir de vergi kıskacında: ‘Kaşıkla verip, kepçeyle alıyorlar’

Bu yılın ikinci yarısında enflasyonun altında zam alması beklenen memurlar, vergi dilimleri nedeniyle de kayba uğrayacak. Hem düşük zam alacaklar hem de bir üst vergi dilimine girdikleri için maaşlarından daha fazla kesinti olması bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir