Ekmeğin dondurulması. Ekmeği çıkardıktan sonra nasıl lezzetli ve çıtır hale getirebiliriz?
Çok fazla ekmek satın aldığınızda ve onunla ne yapacağınızı bilemediğinizde ekmeği dondurmak mükemmel bir çözümdür. Bu durum çoğunlukla bir parti için veya uzun bir hafta sonu için alışveriş yaparken meydana gelir. Yiyecekleri israf etmemek için yiyecek saklama kurallarını bilmekte fayda var .
Ekmek nasıl dondurulur? Sağlık açısından önemlidir
Yanlış saklanan yiyecekler ciddi zehirlenmelere yol açabilir. Yiyecekler salmonella, clostridium, listeria ve E. coli gibi bakterileri içerebilir. Bu nedenle gıdaların uygun şekilde dondurulması çok önemlidir .
Dondurup çözdürdüğümüz gıdaların tadı da önemlidir. Ekmek söz konusu olduğunda en iyi çözüm, taze ekmeği dondurucuya koymaktır. Bu tür ürünlerde belli bir kural vardır: Dondurucuya sert ekmek koyarsak , aynısını çıkarırız. Taze ise buz çözüldükten sonra bile orijinal durumunu korur. Ancak dondurucuya ılık veya sıcak ekmek koymamayı unutmayın.
Dondurucuda ekmek… Orada ne kadar kalabilir?
Yiyecekleri dondurmak söz konusu olduğunda zaman çok önemlidir. Ekmeğin türüne bağlı olarak bazı ürünler daha uzun veya daha kısa süre saklanabilir. Ekmeğin ise dondurulduktan sonraki üç ay içinde tüketilmesi tavsiye edilir. Ancak ekşi mayalı ekmeğimiz varsa raf ömrü çok daha kısadır ve dört hafta kadardır.
Bir şeyi dondurucuya ne zaman koyduğumuzu hatırlamanın zor olduğunu söylemeye gerek yok. Bu nedenle en iyi çözüm her şeyi açıklamaktır. Ekmeği bir torbaya koyun, sıkıca kapatın ve etiketleyin. Son kullanma tarihine güveniyoruz. Tarihi yazıyoruz ve ancak o zaman dondurucuya koyuyoruz.